välj kattmat

Välj rätt kattmat

Kattmat – Torrfoder eller blötmat? 

En kombination av de båda delarna ger katten en balanserad kost. 

Torrfoder som basmat håller en god munhälsa, torrfodret masserar tandköttet och håller undan tandsten för din katt. 

Fördelarna med torrfoder är många, de är billigare om än våtmat, luktar mindre och behöver inte kylas ner = enklare att förvara. 

Torrfoder består av torkade eller frystorkade ingredienser  och fodret innehåller maximalt 14% vatten. Därför är det viktigt att kombinera med blötmat till din katt för en varierad kost! 

Köp ett bra foder till din katt – det sparar du på

Skulle du bara ge din kropp snabbmat eller skräpmat? Det vill inte din katts kropp heller ha. Välj ett foder utan tillsatser med högt innehåll av vitaminer, mineraler och protein för din katts välmående. 

Det kan kännas dyrt att handla premiumfoder, rekommenderat av exempelvis veterinären, men fördelarna är många. Din katt får i sig allt den behöver och en välmående kropp ger en glad katt! 

Köper du ett köttbaserat kattfoder kan du spara så mycket som upp till 3000:- per år. 

Katten äter mindre och du sparar dessutom in på kattsand förbrukningen i det långa loppen med ett bra torrfoder. 

Dessutom behöver det inte vara så dyrt, hos Veetzoo och Zooplus hittar du ett brett sortiment av foder för katt till marknadens lägsta priser. 

När du beställer online slipper du dessutom släpa fodret själv från affären – du får det levererat direkt utanför dörren. (Gratis leverans hos Veetzoo när du handlar för 500 kr, och 599 kr hos Zooplus) 

Tips – beställ kattsanden samtidigt!


Välj rätt foder för din katts förutsättningar 

Det finns speciella foder för steriliserade och kastrerade katter, för kattungar, innekatter och utekatter. Det är viktigt att välja rätt foder som innehåller rätt komponenter för att just din katt ska må bra. 


Kattmat till kattunge

När katten är liten behöver den extra energi för att busa och växa. Välj ett foder speciellt anpassat till den unga katten med mycket protein och energi som gynnar tillväxtfasen. 


Torrfoder till seinorkatten 

När katten blir äldre väljer du ett foder som hjälper till att hålla pälsen blank och fin samtidigt som katten behåller sin vitalitet, hjärnfunktion och friska njurar. Foder för seniorkatter hjälper till att behålla livsviktiga fetter och muskelmassa för den äldre katten. 


Innekatten

En innekatt rör sig inte lika mycket och behöver därför ett foder med mindre energiinnehåll. Tänk på att innekatten precis som den långhåriga katten kan få problem med hårbollar. Det finns många bra foder som hjälper till och minskar uppkomsten av hårbollar och minskar håravfall.


Steriliserade eller kastrerad katt  

När katten är kastrerad eller steriliserad är det större risk för urinvägsproblem eller viktuppgång. 


En personlig favorit är det svensktillverkade fodret Bozita. De använder naturliga råvaror, utan onödiga tillsatser. och i så stor utsträckning som möjligt svenska råvaror. De har dessutom produkter för kattens alla olika livsstilar och aktivitetsnivåer. Både torrfoder och blötmat. Min katt älskar det!