Låna till att köpa häst

Är din högsta önskan att köpa egen häst? Vad kostar det egentligen att äga en häst och vad behöver du tänka på innan du gör ett köp? 

En häst behöver foder, stallplats, strö till boxen, utrustning, eventuella träningar, veterinärkostnader, försäkring med mer.  
Vad det kostar i slutändan beror på många faktorer, var i landet du bor, till vilket ändamål du vill använda hästen till, storlek och ras och vilket inköpspris du tänkt dig.

Priserna på boxplatser, strö och grovfoder skiljer sig mycket geografiskt. Runt om och i Stockholm, Göteborg och Malmö är dyrast att äga häst.
Vill du dessutom tävla tillkommer startavgifter, träningar mm.

Inköpet på häst varierar från 5 tusen kronor till att du kan köpa häst för över 2 miljoner kronor.

Få den lägsta räntan på ditt hästlån
Lendo.se jämför du upp till 30 olika banker och deras räntor, det är helt gratis och du förbinder dig inte till någonting.


Vad kostar det att ha häst per månad?
Stallplats  500 kr – 4000 kr
Försäkring 100 kr – 1000 kr 
Foder 500 kr – 2000 kr
Strö 100 kr – 2000 kr
Veterinärkostnader 0 – ?
Skoning eller verkning 200 kr – 1000 kr 
Eventuella träningar/tävlingar 0 – ?


Medelkostnaden i månaden att ha häst är mellan 3000 kr – 5000 kr i månaden, oavsett var du bor och hur du vill använda din häst. 

Är du beredd att lägga ner både tiden och pengarna i månaden men har fortfarande inte kapitalet att köpa en häst? 
Då finns de flera olika alternativ som passar. 

Låna på bostaden till häst

Att låna på bostaden är det absolut billigaste alternativet. Det beror på hur stora lån du har idag på huset och om det finns utrymme till att låna mer, har du ingen utrymme att låna på ditt befintliga pantbrev kommer det kostar ytterligare 2% som engångskostnad att ta ut nya pantbrev. 

Privatlån till häst

Även kallad blancolån, är ett lån utan säkerhet som banken beviljar privatpersoner. Det absolut smidigaste sättet – du får in pengarna till din bank bara några dagar senare. 

Oavsett om du ska köpa en häst till tävling eller din första ponny att rida i naturen med är det en dyr affär så innan du tar ett lån råder vi till att alltid jämföra olika banker för en låg ränta.
Ditt hästköp ska inte bli dyrare än nödvändigt!

Lendo.se jämför du upp till 30 olika banker och deras räntor, det är helt gratis och du förbinder dig inte till någonting.

Lycka till!